Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835
Trainers

Over ons

Wij zijn Remind. Wij helpen jaarlijks duizenden scholieren, studenten, ouders en docenten om slim zichzelf te zijn.

Re...wie?

We leven in een wereld met meer mogelijkheden dan ooit tevoren. We hebben de vrijheid om onze levens in te richten zoals we zelf willen. Dat is fantastisch maar brengt ook veel onzekerheid met zich mee. Scholieren en studenten zullen moeten leren om op een bewuste manier keuzes te maken en door te zetten om zich te ontwikkelen op een manier die bij hen past. Onze ervaring leert ons dat we hen hiermee kunnen helpen door ze te laten te experimenteren en zo te ontdekken hoe leren het beste voor hen werkt. Vervolgens reflecteren ze op dit proces zodat ze inzicht krijgen in waarom bepaalde dingen wel en niet bij hen passen. We leren ze om zelfgestuurd te leren door samen na te denken over waar ze beter in willen worden, hier een plan voor te ontwerpen en dat ook echt uit te voeren.

Studenten voor studenten

Remind is een organisatie van vijfentwintig trainers met een passie voor leren en ontwikkelen. Alle trainers zijn zelf nog student en staan dicht bij de belevingswereld van leerlingen en studenten. Tijdens onze trainersopleiding van twee tot vijf maanden worden ze expert op het gebied van training geven en slimme leertechnieken, en passen zij die toe in hun eigen leven. Zo worden ze het beste voorbeeld van hun boodschap en een rolmodel voor middelbare scholieren. Wij bieden jonge mensen kennis en inspiratie om te experimenteren, prikkelen hun motivatie om aan de slag te gaan en bieden een structuur om die actieve houding vast te houden. Zo slagen ze niet alleen met goede cijfers op hun niveau, maar doe ze ook de zelfkennis op om hun eigen keuzes te maken in deze prachtige wereld van overvloed.

Zelfgestuurd leren

We hebben zelf ervaren hoe waardevol het is wanneer je zelfgestuurd kan leren, maar hoe pak je dat aan? Acht jaar lang hebben we geëxperimenteerd met meer dan tachtig scholen in Nederland om te bouwen aan een antwoord op deze vraag. Het resultaat is een zorgvuldig ontworpen ontdekkingsreis waarin gemotiveerde leerlingen zich verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en leren leren, en opgeleid worden om anderen op school te begeleiden met leren. We werken aan cognitie, metacognitie en motivatie, en creëren een structuur waarin de leiding nemen over je eigen leerproces vanzelfsprekend is.