Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

90

Let op: dit is het filmpje uit het vorige boek, maar de oefening is gelijk. 

 

Steve Jobs

In de speech van Steve Jobs (die bij feedback staat) vertelt hij over het vinden wat je het liefste zou doen. Dit doet hij aan de hand van drie inspirerende verhalen over zijn leven, over de keuzes die hij heeft gemaakt en hoe hij zijn weg heeft gevonden. Hij geeft hierbij twee belangrijke boodschappen mee:

★ Het gaat er niet om dat je nu al weet hoe je toekomst eruit ziet, het gaat erom dat je doet wat jij het liefste wilt. Als je dit doet, zal later als je terugkijkt alles op zijn plek vallen.
★ Neem niet genoegen met iets wat je niet fantastisch vindt, maar blijf zoeken tot je hebt gevonden wat jij het allerliefste wilt doen.

Principes
De module motivatie is dus een iets andere module dan de voorgaande, en dat geldt ook voor de oefeningen. Vandaar zijn er principes opgesteld om de oefeningen zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. De principes mogen misschien makkelijk lijken, ze echt volgen blijkt toch vaak een stuk lastiger. Zo herken je misschien het gevoel wel dat mensen die dichtbij je staan een mening hebben over wat jij zou moeten doen, dit kan veroorzaken dat jij pas denkt dat je hen blij kan maken als je die verwachting nakomt. Wanneer je je hierdoor laat leiden ben je niet meer de baas over je eigen leven. Best belangrijk, aangezien je natuurlijk alleen zelf kan bepalen wat jou echt blij maakt.