Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

83

Systeem 1 en 2

Systeem 1 gebruik je dus vaak automatisch. Het is een bepaalde vorm van denken, maar wanneer jij deze vorm gebruikt zal je soms niet eens het gevoel hebben dat je aan het denken was omdat het zo snel en automatisch verloopt. Zo zal je er niet snel over na hoeven denken of iemand boos lijkt of niet. Deze manier van denken wordt redelijk weinig op school gebruikt, toch kan het erg helpen om ideeën te bedenken. 

Heb je de lastige som van bladzijde 83 ondertussen al opgelost? Moeilijk hè? Je hoort je hersenen bijna kraken, dat gevoel is typerend voor systeem 2. Het is een vorm van denken waarbij je echt inspanning zal moeten leveren en wat even zal duren voordat je tot het (juiste) antwoord kan komen. Een manier van denken die vaak op school van je verwacht wordt. 

Test 2
Nu jij deze kennis over de systemen hebt, gaan we de check van pagina 81 nog een keer doen. Probeer systeem 1 hiervoor in te zetten! Pak je boek er weer bij en laat je de creativiteit de vrije loop. Laten we kijken of het dit keer beter gaat! En vergeet niet, niks is goed of fout. 

Succes!