Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

58

Houding

Misschien herken je het wel, je hebt geen in de les, je zit een beetje onderuitgezakt op je stoel en je beseft je ineens dat je helemaal niks meekrijgt. Terwijl je een volgende les op het puntje van je stoel kan zitten en het ineens wel allemaal weer lukt. Dit heeft alles te maken met je houding, een actieve houding zorgt namelijk voor actieve hersenen. Maar wat is die actieve houding dan precies?
★voeten plat op de grond
★rechte rug
★knieën in een hoek van 90 graden
★boek op een afstand van 30 centimeter
★boek schuin (zodat je nek recht is)

Grote kans dat een aantal dingen je al bekend in de oren klinken. Al deze tips voor een actieve houding komen al vanuit heel vroeger, zo is de afstand tot een boek het beste als die rond de 30 centimeter is omdat dat de afstand was waarop we vroeger nootjes pelden. Onze ogen zijn er dus op afgestemd. Let dus zelf ook eens vaker op je houding!

Power-pose
Toch is het niet goed om de hele dag in deze houding te blijven zitten, af en toe moet je even bewegen of iets anders doen. Dit kan onder andere door een power-pose. Hierbij ga je 60 seconden in een soort overwinningshouding staan, hierna zal je je namelijk ook echt een stuk krachtiger voelen. Het kan een beetje gek zijn om dit voor de eerste keer te doen, daarom helpen we je op weg om het gevoel van een winnaar even op te roepen en inspiratie voor een paar power-poses op te doen. Check het filmpje hieronder!

Herinnner jij je deze fantastische wedstrijd van een paar jaar geleden op het WK nog?