Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

57

Multitasken

Nu je weet dat multitasken echt niet bestaat -nee ook niet voor vrouwen- kan je hier natuurlijk gebruik van maken in jouw voordeel. Zo kan je uiteindelijk zelfs tijd gaan besparen. Dat is altijd fijn! Misschien heb je het idee dat je helemaal niet zo vaak aan het multitasken bent. Daarom eerst een opdracht voor jou om te kijken hoe goed jij multitasken herkent. Lees het verhaaltje hieronder en probeer er zoveel mogelijk multitasks uit te halen! Succes. 

Opdracht
Je bent aan het leren achter je laptop waar 10 tabbladen open staan, je begint met je wiskunde opdracht en krijgt een appje binnen die je even leest maar niet beantwoordt. Vervolgens ga je zonder dat je de opdracht hebt afgemaakt alvast een stukje leren voor je wiskunde toets voor volgende week, het blijkt lastig... Dus je zoekt even iets op het internet er over op, het blijft nog steeds lastige stof. Je geeft het uiteindelijk maar op, zet even een liedje op, en gaat door met je Frans huiswerk voor morgen. 

En op welk aantal kwam jij uit? In dit stukje werd 6 keer gemultitaskt. We zullen ze even voor je opnoemen; de 10 tabbladen, appje, van opdracht naar leren, iets opzoeken op internet, liedje opzetten, frans huiswerk. 

Zoals je misschien wel doorhebt heeft veel van het multitasken ook met onze laptop en mobiel te maken. Dat is niet zo gek, als je je bedenkt dat deze appartaten voor duizenden mogelijkheden tot afleiding kunnen zorgen. Het is dus handig om je mobiel soms op de vliegtuigstand te zetten. Daarnaast kan je op je laptop de chrome extension stayfocusd instellen zodat je niet op bepaalde sites kan als je aan het leren bent. Deze sites kan jezelf instellen, denk bijvoorbeeld aan het blokkeren van Facebook tijdens het leren. Met je mobiel op de vliegtuigstand en deze extension op je laptop maak je het jezelf al een stuk lastiger om te multitasken. 

Heb jij gemultitaskt terwijl je deze pagina van boekdoen aan het lezen was?