Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

56

Omgeving

Ook al denk je misschien bij je omgeving gelijk aan de ruimte waarin je zit, je omgeving is nog veel meer! Het is letterlijk alles wat er om je heen gebeurt, van mensen tot muziek. Al deze dingen hebben heel veel invloed op jouw en je concentratie, maar het mooie is, je kan je omgeving vaak zelf beïnvloeden! Wij hebben een aantal tips voor je hoe je je omgeving kan veranderen, zodat je misschien wel beter gaat leren. 

Tips die over het algemeen werken zijn om op een plek te leren waar genoeg daglicht en frisse lucht is, dit houdt je namelijk wakker en actief. Daarnaast is er ook veel onderzoek gedaan over muziek en leren, er is onderzocht dat muziek over het algemeen afgeleid tenzij er geen zang in de muziek zit. Wij hebben hier een artikel over geschreven, waarin je nog meer komt te weten hoe muziek jou kan helpen bij het leren. Maar het belangrijkste van alles is dat je zelf op onderzoek uit moet om er achter te komen wat voor jou werkt. Ook onder de Remind-trainers zijn hier grote verschillen. Zo werkt het voor sommige mensen erg goed om alleen te leren, dan worden ze niet afgeleid. Terwijl de ander juist samen wil leren, zodat je elkaar vragen kan stellen en overhoren. En nog vaker is het het geval dat je een combinatie van deze twee voorkeuren hebt, met woordjes stampen vind je het misschien fijn om alleen te leren terwijl je bij een lastige tekst liever samen wil leren. 

Ga zelf op onderzoek uit de volgende keer dat je iets moet leren! Je kan hierbij jezelf de volgende vragen stellen:
★Waar zit ik nu?
★Met wie ben ik?
★Wat hoor ik?
Hoe goed kan ik me nu concentreren?
Probeer telkens één ding te veranderen, vul het lijstje opnieuw in en kijk of je cijfer omhoog gaat bij de laatste vraag, en of je verandering dus heeft geholpen.

Succes!