Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

43

Associëren

Een veelgebruikte aanpak onder de geheugenkampioenen is associëren. Zoals je hebt gelezen in de module is dit ook de tweede stap van onthouden. Associëren betekent dat je oude informatie aan nieuwe informatie koppelt, er zijn hier verschillende manieren voor:

Visualiseren
Zoals benoemd in het filmpje en in het boek kan je als je iets moet onthouden een plaatje ervan maken in je hoofd, zoals je misschien nog herinnert van het mindmappen denken je hersenen in beelden, dus door deze methode onthoud je een stuk beter!

Verhaal maken
Bij het onthouden van meerdere woorden kan het handig zijn om een verhaal te visualiseren, deze methode is ook handig om rijtjes te onthouden in een specifieke volgorde. In het filmpje hieronder doen ze het voor!

Loci-methode
Bij de loci-methode visualiseer je een locatie, zoals je slaapkamer en daar ga je vervolgens alle informatie in zetten die je wilt onthouden. Later in deze module gaan we deze methode ook toepassen.

Heb je gemerkt dat in alle vormen van associëren die hierboven genoemd zijn visualisatie voorkomt? Visualisatie is ontzettend krachtig en daarom de basis van vele onthoudtechnieken.