Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

42

Iedereen kan beter worden!

Zoals je al hoorde in het filmpje worden over de hele wereld geheugen wedstrijden gehouden waarbij deelnemers verschillende onthoud-uitdagingen krijgen; bijvoorbeeld een hele reeks cijfers leren in een korte tijd of ontzettend veel gezichten en namen onthouden. De deelnemers van zulke wedstrijden zijn ontzettend goed in onthouden. Tijdens een Amerikaanse geheugenwedstrijd afgelopen jaar was er een man die 360 cijfers binnen 5 minuten had onthouden! Wil je dit met eigen ogen zien? In deze aflevering van wedden dat ik het kan, is een geheugenkampioenen te gast, namelijk Boris Konrad. Hij probeert in drie minuten de getallen van 160 dobbelstenen te onthouden, check de aflevering vanaf minuut 15:30 om te zien of het hem lukt!

Het geheim
Onderzoekers waren nieuwsgierig naar deze geheugenkampioenen als Boris. Ze wilden weten hoe zij nou zo goed kunnen onthouden, er moest vast een verschil in hun hersenen zijn. Daarom hebben ze de hersenen van de kampioenen onderzocht. Het bleek dat de hersenen eigenlijk niet zoveel verschilden van een persoon met een gemiddeld geheugen. De geheugenkampioenen bleken geen bijzonder hoge intelligentie of een super geheugen te hebben. De reden dat ze zo goed waren in onthouden kwam door het trainen van hun geheugen en onthoud technieken te gebruiken, zoals het associëren. Dit betekent dat iedereen zijn of haar geheugen beter kan maken! 

Jij kunt dus ook een echte geheugenkampioen worden en zelfs de beste van Nederland proberen te worden bij het NK Onthouden! Remind organiseert eens per jaar een Nederlands kampioenschap onthouden voor scholieren, waarbij net zoals bij de geheugen wedstrijden in Amerika de deelnemers allerlei opdrachten krijgen in het onthouden. De winnaar gaat naar huis met een titel, beker en een geldprijs. Het volgende NK Onthouden vindt plaats in mei 2017, houd onze site in de gaten!

Ben jij er klaar voor om de volgende geheugenkampioen te worden?