Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

27

Internet gebruiken om te begrijpen

De eerste stap wanneer je gaat lezen is dus niet het lezen zelf, maar de voorbereiding! Er zijn veel manieren waarop je dit kunt doen, zoals onder andere de tips uit het boek en het filmpje. Hier geven we je nog een andere tip; namelijk het inzetten van het internet. Online kan je informatie alvast beter leren begrijpen en zo werken aan je voorbereiding. Als je een vak lastig vindt, de leraar onduidelijk is en je de stof dus moeilijk kan begrijpen kan het erg helpen om even wat extra uitleg over een onderwerp te krijgen. Wanneer je vervolgens begint met de tweede stap namelijk lezen kom je een stuk sneller door de tekst heen en begrijp je ineens wél waar het overgaat. Hieronder vind je onze tips van het internet. 

Wiskunde beter begrijpen?
Neem een kijkje bij het youtube kanaal van Khan Academy, waar wiskunde uitleg in korte filmpjes wordt gegeven. Daarnaast heeft het youtube kanaal van wiskunjeleren zelfs nog meer filmpjes, eerst kies je welke soort wiskunde je hebt (A of B) en vervolgens worden bijna alle onderwerpen behandeld die je op de middelbare school moet kunnen toepassen.

Scheikunde hulp nodig?
Ook hier biedt youtube weer uitkomst, met het kanaal van Sieger Kooij. Alle theorie voor HAVO en VWO is hier in korte filmpjes uitgelegd.

Talen leren?
Hiervoor zijn er verschillende apps die je kan gebruiken, een aanrader is die van DuoLingo, hier leer je in de vorm van een spelletje een taal. Ook nog eens superleuk dus! Nu al even zin in een pauze? Probeer DuoLingo gelijk hier uit. 

Andere vakken?
Met een paar zoekwoorden over het vak op youtube, google of in de app store kom je vaak al een heel eind! Pas het vooral aan op wat jij fijn vindt, liever een extra uitleg in de vorm van een tekst? Ga naar google. Voor een filmpje natuurlijk naar youtube, en leren in een spelvorm dan ben je bij de app store op de goede plek!