Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

20

MINDSET

In de module heb je ook gelezen over je mindset, een bepaalde manier van denken. Op deze blog (let op: in het Engels) wordt nog een keer duidelijk uitgelegd wat het verschil is tussen een fixed mindset en growth mindset. In het kort komt het er op neer dat je met een growth mindset gelooft dat je overal in kan groeien, terwijl een fixed mindset daar juist niet in gelooft.

Een vaak gehoorde opvatting is bijvoorbeeld dat je IQ vast staat, dit is een opvatting die aansluit bij een fixed mindset. Echter is aangetoond dat je je IQ kan verhogen of verlagen, denk maar eens aan de gevolgen wanneer je heel vaak de test gaat oefenen of de test doet zonder al te veel slaap. Een leuk weetje is dat de IQ test oorspronkelijk ook helemaal niet bedoeld is om vast te stellen hoe slim je bent voor altijd, terwijl dat vaak wel wordt gedacht. Dus wanneer jij de volgende keer de gedachte 'ik ben hier niet slim genoeg voor' opmerkt, denk dan weer eventjes terug hieraan!

Ben je benieuwd hoe het gesteld is met jouw mindset? Doe dan de test op deze pagina (let op: in het Engels). 

Welke mindset herken jij bij Humberto Tan?

Volgens ons heeft Humberto Tan hier een growth mindset, zo maakt hij duidelijk dat alles aan te leren is, hij is daar zelfs zelf een voorbeeld van. Herkende jij het ook?