Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

17

Wil je zelf ook eens ervaren dat je je hersenen kan veranderen, ga dan aan de slag met de voorbeelden hieronder! Je zult merken dat het op het begin best wel veel moeite kan kosten, er is dan namelijk nog geen verbinding in je hersenen. Zoals je weet is zo'n nieuwe verbinding te vergelijken met een jungle, hij groeit zo weer dicht. Maar... wanneer je blijft doorzetten dan zal je merken dat de verbinding een stuk sterker is geworden en dat het nieuwe gedrag (bijna) automatisch gaat. 

Veters strikken

Wil jij weten hoe je je veters op een andere (en zelfs betere manier) kunt leren strikken? Check dan het volgende filmpje:

Fietsen

Ook staat er in het boek een voorbeeld over 'fietsen'. Fietsen verleer je nooit toch? Wij als Nederlanders kunnen het ons vast niet voorstellen maar toch is het iemand gelukt. Een Amerikaanse wetenschapper leerde zichzelf een andere manier van fietsen aan, waarna 'gewoon' fietsen niet meer lukte. Je ziet het in het filmpje hieronder!

 School

Ons hele boek staat natuurlijk vol met allerlei manieren om anders te gaan leren. Van snellezen en beter concentreren tot aan motivatie. Lees dus snel verder. Wil je alvast wat meer voorbeelden en inspiratie over dit onderwerp? Check dan onze blog. Om je alvast een voorproefje te geven hebben we een passend artikel voor je uitgezocht over soggen en de omgeving waarin je leert, komt jou dat ook bekend voor?