Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

13

Dit filmpje is het algemene filmpje over 'het experiment'. 

 

Het experiment

Veel mensen hebben moeite hun voornemens daadwerkelijk uit te voeren. Denk maar aan alle plannen wanneer het nieuwe jaar begonnen is: dit jaar ga ik meer sporten, gezonder eten, harder werken, et cetera. Velen maken een plan of hebben een voornemen, maar het blijkt best moeilijk dit plan vol te houden. 

De vragen aan het einde van iedere module helpen je het plan daadwerkelijk uit te voeren. Het is belangrijk om te weten wat precies je experiment is en wat het doel is van je experiment. Wanneer je je doel voor ogen hebt wordt het makkelijker je experiment uit te voeren. Ook is je doel een duidelijke maatstaf voor wanneer je experiment geslaagd is. Tot slot is het belangrijk je plan concreet te maken; wanneer ga je beginnen, wat is de eerste stap en op welke manier kun je ervoor zorgen dat je je aan het experiment houdt. Dit kan je helpen je experiment ook echt uit te voeren, de bladzijde in het boek waarop je je experiment kan invullen helpt je hierbij.

Als je deze tips meeneemt zou je experiment dus veranderen van 'dit jaar ga ik meer sporten' naar 'ik ga vanaf volgende week elke dinsdagavond dansen bij de sportschool bij mij om de hoek zodat ik een betere conditie opbouw.'

Succes met jouw experiment!