Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

100

Klik hier voor waardevolle vragen om jezelf beter te leren kennen. Lees een vraag, zet systeem 1 aan en schrijf op wat er bij je opkomt.

 

VRAGEN

Hoe was het voor jou om een moment te nemen om over dit soort vragen na te denken? In de praktijk staan we hier vaak weinig bij stil en juist daarom is het goed om dat wel eens te doen. Merk je ook dat we vaak best wel in beperkingen denken, doordat dingen als geld en tijd een belangrijke rol spelen, hierdoor zou je natuurlijk niet moeten omgooien wat je het liefste doet!

Wanneer je er zin in hebt, kijk dan nog eens naar de antwoorden die je eigenlijk hebt opgeschreven. Wat kan jij daaruit leren over jezelf? Net zoals met de meeste motivatie oefeningen is het waardevol om ze zo nu en dan nog eens te herhalen en om te zien welke dingen hetzelfde blijven en welke veranderen. Je weet de vragen dan natuurlijk weer hier te vinden!

Daarnaast nog een leuke tip! Door de juiste vragen kom je soms een stuk meer over jezelf te weten. Dit kan je natuurlijk ook in gesprekken met anderen toepassen. Veel gesprekken gaan over koetjes en kalfjes maar door ook daar de juiste vragen te stellen kan je ineens een stuk meer over elkaar te weten te komen. We hebben een aantal vragen voor je om je op weg te helpen:

★ Wat is je meest gekoesterde herinnering?
★ Voor wat in je leven ben je het meest dankbaar?
★ Als je iets kon veranderen aan de manier waarop je bent opgevoed, wat zou het zijn?
★ Als een kristallen bol je de waarheid zou kunnen vertellen over jezelf, je leven, de toekomst of iets anders, wat zou je dan willen weten?
★ Is er iets waarvan je al lang droomt om te doen? Waarom heb je het nog niet gedaan?
★ Wat waardeer je het meest in een vriendschap?
★ Als je morgen wakker zou kunnen worden met een goede eigenschap of talent erbij, wat zou dat dan zijn?