Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835

17

 

 

Zoals je hebt kunnen lezen is de eerste stap van onthouden ‘begrijpen’. Er zijn veel manieren waarop je stof sneller kunt gaan begrijpen. Hieronder hebben we een aantal manieren onder elkaar gezet om je een idee te geven hoe je dit kunt aanpakken.

 

Opzoeken op internet

Informatie sneller begrijpen kan heel goed door het op te zoeken op internet. Voor wiskunde kan het bijvoorbeeld handig zijn om te kijken op Khan Academy (wel in het Engels), en voor biologie en scheikunde kan YouTube uitkomst bieden. Het kanaal van Sieger Kooij is bijvoorbeeld een populair YouTube kanaal om scheikunde te begrijpen. Op dit kanaal staat alle scheikunde theorie voor de HAVO en het VWO in korte filmpjes van maximaal 15 minuten. Op jouwzoekmachine.nl kun je aangeven in welke klas je zit en informatie zoeken voor alle vakken. Om snel talen te leren is de app DuoLingo een leuke manier. Je kan deze downloaden via de Apple app store of de Google play store. Ook informatie die op Wikipedia staat kun je vaak gebruiken om informatie sneller en makkelijker te begrijpen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de slag bij Nieuwpoort? Kijk dan hier!

 

Andere manieren

Andere manieren om informatie sneller te begrijpen zijn bijvoorbeeld het stellen van vragen aan je klasgenoten, het bekijken van plaatjes, kopjes, of dikgedrukte woorden in de tekst óf het bekijken van de inhoudsopgave.