Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

REMIND VOOR HET MBO EN HBO

We helpen studenten om te leren leren, hun motivatie te vinden en bewuste keuzes te maken. Zo gaan ze een toekomst tegemoet waarin ze weten wat er bij ze past, en ze datgene wat ze moeten doen, slim aan kunnen pakken.

Eigenaarschap op het mbo en hbo

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren en het schoolsysteem mee laten veranderen is een grote uitdaging. Wij brengen hier verandering in door belangrijke wetenschappelijke inzichten over leren en motivatie naar het klaslokaal te brengen. In onze trainersopleiding leren onze trainers eerst om zelf eigenaarschap te nemen over hun studie en om slim te leren. Hierdoor worden ze het beste voorbeeld van hun boodschap. Vervolgens leren ze alles wat er voor nodig is om andere studenten te helpen om ook eigenaarschap te nemen over hun manier van leren. Deze kennis en ervaring delen we graag met docenten, mentoren en SLB’ers zodat werken aan je persoonlijke ontwikkeling op school vanzelfsprekend wordt. We werken aan een duurzame verandering op school die ook zonder onze aanwezigheid kan blijven bestaan.

Studenten helpen studenten

Doordat de trainers weinig in leeftijd verschillen van de studenten die ze trainen, ontstaat er een ontspannen en begripvolle sfeer, waarin er een gesprek wordt gevoerd over leren, motivatie en verantwoordelijkheden nemen voor je eigen leven. Dat onze trainers dicht bij de studenten staan brengt tijdens de programma’s voor docenten met zich mee dat ze docenten inkijk kunnen geven in hoe hun studenten denken.

Voor studenten én docenten

We bieden programma’s voor zowel studenten als docenten/SLB’ers. De waarde van onze programma’s voor studenten zit hem in het feit dat onze trainers zelf het beste voorbeeld van hun boodschap zijn, dicht bij de belevingswereld van de studenten zijn, en omdat we juist niet de rol van docent of SLB’er vervullen. Onze ervaring heeft ons echter geleerd dat voor een duurzame verandering binnen de school, het belangrijk is om onze expertise over te dragen aan de professionals die de studenten dagelijks zien: de eigen docenten en/of SLB’ers. We gaan met iedere school waarmee we aan de slag gaan in gesprek om te zoeken naar de beste vorm die past bij de doelen en behoeftes.

We helpen studenten om …

  • … eigenaarschap te nemen over hun leerproces en studieloopbaan;
  • … te ontdekken wat hun ideale manier van leren is;
  • … een cultuur tussen studenten te creëren waarin de norm is om te praten over leeraanpak;
  • … vaardig te worden in slimme leertechnieken;
  • … hun eigen drives en talenten te ontdekken;
  • … beter voorbereid te zijn op datgene wat ze in de toekomst willen bereiken;

Meer informatie?

Wil je meer informatie over ons programma? Neem dan contact met ons op of download ons informatiedocument via onderstaande button.

Whatsapp Remind Learning