Zoek je begeleiding bij het 'leren leren' boek? Klik dan op het icoontje!
Contactflag US020 261 1835
Iris

Aanbod

Remind lente/zomerschool

Lente- en zomerscholen

Onze lente- en zomerscholen draaien niet alleen maar om het halen van een toets. Wij willen leerlingen laten ervaren dat leren ook anders kan. We willen ze laten zien hoe ze hun schoolwerk op een slimme manier aan kunnen pakken zodat ze met meer plezier én gemak leren op een manier die bij hen past. Dit doen we door gedurende één of twee weken samen met leerlingen te werken aan het vergroten van hun vakinhoudelijke kennis én inzicht onder begeleiding van een bevlogen vakbegeleider die zelf nog student is. Daarnaast worden de leerlingen begeleid door een gespecialiseerde studiecoach zodat ze meer inzicht krijgen in hun eigen leerproces.

Hoe pakken we dat aan?

Door te experimenteren met verschillende zaken die van invloed zijn op leren zoals geheugentechnieken, leerstrategieën, discipline, concentratie en motivatie onderzoeken we samen met de leerlingen welke manier van leren voor hen het best werkt. Zo worden de leerlingen tijdens deze dagen - naast in hun vak - ook beter in leren. Wij geloven dat onze gespecialiseerde en bevlogen begeleiders leerlingen met een andere bril naar ‘leren’ en ‘school’ kunnen laten kijken: goed voor het halen van je toets, goed voor het behalen van je diploma, maar vooral waardevol voor de rest van je leven.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar hoe onze lentescholen in 2018 zijn verlopen, en hoe onze lente- en zomerscholen er in de praktijk uit zien?

  • Klik hier voor de resultaten van een van onze lentescholen;
  • Klik hier voor een voorbeeld van een dagplanning;
Meer informatie

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden die Remind kan bieden voor uw school? Neem dan contact met ons op via 020 - 261 1835. Ons informatiedocument kunt u downloaden via onderstaande knop.