Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

SEIZOENSSCHOLEN

Het schooljaar doorlopen met voldoende zelfvertrouwen, kennis, vaardigheden en tools om er een succes van te maken is voor sommige leerlingen best een uitdaging. Wij zijn er om hen te helpen.

Seizoensscholen

Een seizoensschool is een interventie van één of twee weken in een schoolvakantie. Vaak krijgt het de naam van het seizoen waarin de interventie plaatsvindt: herfstscholen, winterscholen, lentescholen en zomerscholen. Onze seizoensscholen zijn anders dan andere. In de afgelopen dertien jaar hebben wij ontzettend veel geleerd over hoe je eigenaarschap bij leerlingen kunt stimuleren. Deze kennis en ervaring hebben we omgetoverd tot seizoensscholen die zich richten op de lange termijn, waarin je veel leert over leren, je vak, jezelf en ook nog leuk zijn.

Lange termijn effect

Onze seizoensscholen zijn geen ‘oppoetsweken’. Met onze seizoensscholen willen wij de kans grijpen om samen met leerlingen te werken aan vaardigheden waar ze de rest van hun schooltijd (én daarna) iets aan hebben. Het is een zorgvuldig ontworpen programma dat zich – naast vakinhoud – richt op het verbeteren van leervaardigheden, het stimuleren van eigenaarschap, en het vergroten van intrinsieke motivatie.

Leuke weken

Wij hebben zelf ervaren dat je van je schooltijd een feestje kunt maken. Deze ervaring gunnen we iedere leerling in Nederland. Na onze seizoensscholen horen we dan ook vaak van leerlingen terug dat ze het echt leuk hebben gehad. We willen leerlingen bewust maken van het feit dat ze binnen de kaders van het onderwijs heel veel invloed hebben op hoe ze hun school beleven. Door middel van het inzetten van enthousiaste studenten én ruimte te maken voor sport en spel ontdekken leerlingen dat ze zelf in staat zijn om leren een stuk leuker te maken.

Leerzame weken

Onder begeleiding van onze bevlogen Remind-vakbegeleiders werken leerlingen tijdens de seizoensscholen in kleine groepjes aan vakinhoud. Daarnaast heeft iedere leerling zijn eigen studiecoach die hem of haar helpt om beter te worden in leren. Al onze begeleiders hebben een opleiding gevolgd waarin ze leren om leerlingen te motiveren, contact te maken, individueel te coachen en bij te dragen aan het stimuleren van eigenaarschap. Omdat alle begeleiders bij Remind zelf nog studeren zijn ze ervaringsdeskundige in leren en sluiten ze aan op de belevingswereld van een leerling.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Download dan ons informatiedocument, of neem contact met ons op om vrijblijvend een (digitale) afspraak te maken.

Whatsapp Remind Learning