Boek bestellen

Offerte aanvragen

Stage bij Remind - Week 9

Hoi! Ik ben Wouter Verkerk en ik loop stage bij Remind. Op dit moment volg ik de master Onderwijswetenschappen en de stage is het laatste onderdeel van de master. Iedere week schrijf ik een update over hoe het is om als student Onderwijswetenschappen bij Remind te werken. Veel leesplezier!

And the winner is…

De afgelopen periode was er nog steeds elke week een gave thuiswerk-challenge bedacht door Charlotte en Romy. Voor het begin van de laatste challenge bleek dat maar liefst vijf personen een challenge hadden gewonnen waaronder ikzelf. Het zou dus aankomen op de laatste challenge. De opdracht was: Wie kan de grootste reeks cijfers onthouden? Deze challenge kon via een app gespeeld worden. Op een gegeven moment kwam André tot level 11. Dit terwijl het gemiddelde op level 7 ligt… Geloof het of niet, maar bij mijn eerste poging kwam ik gelijk tot level 12! Niemand is daarna meer verder gekomen. Ik werd dus de uiteindelijke winnaar van de thuiswerk-challenges. Als prijs heb ik een heel gaaf boek ontvangen: ‘Grip’ van Rick Pastoor. Dit boek gaat over het geheim van slim werken. Heel interessant dus en het komt zeker goed van pas.

Experimentenboek

Zoals ik in mijn blog van week 7 heb beschreven, zal er binnenkort een trainingsprogramma zijn op een middelbare school. Tijdens dit trainingsprogramma wordt er op verschillende manieren geëxperimenteerd met het Remind-programma. Samen met David en André heb ik nagedacht over bepaalde experimenten. We hebben bijvoorbeeld een experimentenboek ontwikkeld. In dit boek kunnen de leerlingen op een eenvoudige manier hun eigen experimenten beschrijven en hierop terugblikken. Het boek biedt leerlingen handvatten om een succes te maken van hun eigen experimenten. Aan de hand van de terugblik kunnen leerlingen evalueren op hun eigen experiment. Dit geeft ons inzicht in hoeverre het de leerlingen lukt om een experiment op te stellen en deze ook uit te voeren. Dit is natuurlijk hele nuttige feedback. Het leuke is ook nog dat dit experimentenboek echt gedrukt wordt en dat ik er zelf ook één krijg.

Dataverzameling

Veel dingen lopen op rolletjes tijdens mijn stage wat super fijn is. Er is alleen ook iets wat meer tijd in beslag neemt dan ik eigenlijk zou willen. Het verzamelen van data voor mijn onderzoek gaat minder snel dan gedacht. Ik ben afhankelijk van scholen en docenten die hun leerlingen de leerscan laten afnemen. De docenten hebben het alleen momenteel erg druk, waardoor het afnemen van de leerscan er soms bij inschiet. Als leerkracht begrijp ik heel goed dat dit geen prioriteit is voor docenten, maar ik heb deze data wel nodig. Daarom heb ik nogmaals contact gezocht met de desbetreffende scholen. Hopelijk heeft dit gewerkt en kan ik komende week snel aan de slag met de data-analyse.

Je zal vast wel kunnen begrijpen dat dit een hele gave week was voor mij. De thuiswerk-challenge gewonnen én geholpen bij de ontwikkeling van een boek dat gedrukt gaat worden. Dit goede gevoel nemen we natuurlijk mee naar volgende week!

Whatsapp Remind Learning