Boek bestellen

Offerte aanvragen

Over ons

WIE ZIJN WIJ?

Dit zijn onze helden van het kantoorteam. Zij helpen anderen vanuit hun eigen kennis en ervaring om eigenaarschap te nemen over het leerproces. Zo dragen ze bij aan nóg beter onderwijs in Nederland.

Frederiek

Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik geregeld gesprekken met anderen over mijn blik op het onderwijs en hoe de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling mist. Toen ik dus tijdens mijn studie hoorde dat Remind dit wel meegeeft in het onderwijs, was ik verkocht. Iedereen die bij Remind werkt, geeft trainingen, ook als je op kantoor werkt. Zo staan we allemaal nog dichtbij de praktijk. Daarnaast werk ik ook als HR voor team Amsterdam. Wat ik zo mooi vind aan het werken bij Remind, is dat iedereen elkaar enorm stimuleert om te blijven leren en ontwikkelen – op werkgebied, maar ook op persoonlijk gebied. Aan het einde van afgelopen schooljaar keken we met de kantoormedewerkers terug op het afgelopen jaar en waar je het meest trots op was. Zo kregen we een verhalen-tijdlijn vol met trotse, mooie herinneringen van leren en ontwikkelen van iedereen. Dat was heel bijzonder om bij stil te staan.

Jetske

Ik vind het belangrijk dat jongeren iets te zeggen hebben over hoe hun onderwijs eruit ziet en dat jongeren worden uitgedaagd om zichzelf te leren kennen op school. Een cultuur creëren op school waarin jongeren slim zichzelf kunnen zijn is in mijn ogen een mooie manier om dit te bereiken. Ik doe HR voor team Rotterdam, waarbij ik vooral bezig ben met de ontwikkeling van de trainers. Daarnaast coördineer ik (samen met heel veel anderen) de momenten dat we als team of hele organisatie samen komen. Binnen Remind vind ik het heel mooi hoe persoonlijk we als team met elkaar omgaan. Naast dat we goed met elkaar de diepte in kunnen, hebben we ook heel veel lol! Een vakantie zoals de surfvakantie of de weekenden dat we met het team in een hutje op de hei zitten, vind ik altijd heel inspirerend en waardevol.

Anne

Ik wilde bij Remind werken om iets in het onderwijs toe te voegen wat ik zelf heb gemist, namelijk het ondersteunen van leerlingen in het vinden van hun eigen kracht. Naast het geven van trainingen doe ik ook HR en coördinatie van team New-Amsterdam. Eén van de ervaringen die mij het meest is bijgebleven vond plaats toen een leerling haar hand op stak om te vertellen dat ze klaar was met haar huiswerk. Op de vraag of ze alvast door wilde gaan met haar planning van morgen antwoordde ze beleefd: "nee, alles wat ik vandaag wilde doen is af en nu is het tijd voor andere dingen. Morgen ga ik maken wat ik voor morgen heb ingepland." Ik was hier verbaasd over, maar dit liet mij ook inzien dat leren zo veel leuker is als het beide kanten op gaat!

Noor

Ik wil me heel graag inzetten voor de missie van remind, eigenaarschap nemen over je eigen leerproces is voor mij een belangrijke waarde en dit wil ik graag anderen zelf laten ervaren. Daarnaast vind ik remind een warme organisatie waar ik me thuis voel en er veel ruimte is voor eigen input. Momenteel zet ik me in voor de trainersopleiding van team Tilburg en ben ik de HR persoon van deze locatie. Ook geef ik trainingen op de scholen en daar krijg ik vaak erg veel energie van! Het meest waardevolle wat ik bij Remind heb geleerd, is het durven spreken voor de groep. Remind heeft me, in zijn geheel met al haar trainers, geleerd dat het oké is als alle ogen op je gericht zijn. Ook voel ik heel veel ruimte voor eigen input en kan ik zo eigenaarschap nemen over mijn eigen proces.

Eva

Remind is een plek waar heel veel geïnspireerde en gemotiveerde mensen rondlopen die allemaal de wereld en zichzelf een stukje beter willen maken! Bij Remind werken stelt mij in staat om anderen te ondersteunen in het worden van de beste versie van zichzelf en helpt mij daarnaast dat zelf ook te zijn. Voor Remind zorg ik voor het blij, bezig en betrokken zijn van het trainersteam in Groningen. Ook organiseer ik momenten waarbij Remind samenkomt en draag ik zorg voor het team van vakbegeleiders. Verder plan ik trainers in op trainingen en seizoensscholen. Mijn mooiste ervaring bij Remind moet het organiseren van de trainersopleiding voor Groningen zijn geweest. Het begeleiden van de nieuwe trainers bij hun ontwikkeling als trainer en als persoon is voor mij heel waardevol en leerzaam geweest!

Wouter

Voordat ik bij Remind ben gaan werken, heb ik twee jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Hier ontdekte ik dat veel leerlingen leren niet altijd even leuk vinden en er soms ook veel moeite mee kunnen hebben. Bij Remind kan ik leerlingen meer bewust maken van het feit dat leren een stuk leuker én makkelijker gemaakt kan worden en dat je zelf invloed hebt op hoe je dit doet. Op dit moment ben ik vooral bezig met productontwikkeling, zoals het verbeteren van ons LessonUp-platform en geef ik trainingen. Eén van de mooie ervaringen die ik bij Remind heb gehad, is dat ik heb bijgedragen aan het schrijven van het nieuwe ‘Slim jezelf zijn’ boek. De gedachte alleen al dat duizenden leerlingen dit boek zullen ontvangen en hiermee gaan werken, maakt mij heel trots!

Zargham

Wat Remind aanbiedt aan scholieren is precies wat ik heb gemist in mijn middelbare schooltijd. Samen met mijn collega's wil ik leerlingen motiveren om het beste uit zichzelf te halen en een andere visie te krijgen op wat leren betekent! Naast dat ik verantwoordelijk ben voor de financiën help ik Remind door mee te denken hoe we zoveel mogelijk leerlingen kunnen bereiken. Daarnaast sta ik natuurlijk zelf ook voor de klas als trainer. Mijn mooiste ervaringen bij Remind zijn de trainersdagen en -weekenden. Op deze dagen is te zien hoe open en gedreven het team van Remind is en hoe fijn het is om op een plek als deze te mogen werken.

Barbara

Leerlingen te helpen ontdekken wat bij hen past; van hoe ze hun Frans woordjes kunnen leren tot wat hun dromen zijn voor later, dat vind ik het mooie aan het werken bij Remind! Naast het geven van trainingen help ik ook mee met de werving van vakbegeleiders, sales en productontwikkeling. De mooiste ervaring die ik heb gehad tijdens mijn werk bij Remind is dat een leerling, die in eerste instantie heel erg tegen het leren opkeek, tijdens een training deelde dat ze leren nu echt leuk begon te vinden. Zelf vind ik het belangrijk dat er binnen een Remind-school een open sfeer is, waar ruimte is om fouten te maken en waar je je kwetsbaar op kunt stellen. Ik geloof dat dit goed kan bijdragen aan onze missie: het creëren van een bewuste en verbonden generatie.

Wietske

Ik ben bij Remind gaan werken, omdat ik hier een groepje mensen heb gevonden die met hetzelfde enthousiasme als ik het onderwijs in Nederland een stukje beter willen maken. Ik ben kapitein van ons team in Utrecht en verder zijn mijn voornaamste werkzaamheden sales, accountmanagement en HR van de Utrecht-locatie. Ik leg dus contacten met scholen en zorg ervoor dat de trainers van team Utrecht blij, bezig en betrokken zijn. Een uitspraak van een leerling die ik nooit zal vergeten is: “Jij begrijpt mij tenminste! Leraren begrijpen mij niet!”.

Charlotte

Toen ik bij Remind kwam werken was ik 18 jaar en wilde ik heel graag de wereld een beetje beter maken en mensen helpen. Ik had bij mijn vorige baantje bedacht dat ik graag trainer wilde worden. Persoonlijke ontwikkeling is mijn passie en ik heb ook nog een hart voor onderwijs. Daar paste Remind dus perfect bij! Inmiddels heb ik veel ervaring met training geven en veel feeling met de missie van Remind. Nu doe ik, naast het geven van trainingen, ook HR en coördinatie en ben ik veel in contact met de trainers, om in de gaten te houden of ze nog blij, bezig en betrokken zijn bij Remind. Verder organiseer ik ook de contactmomenten met de hele groep. Mijn mooiste ervaring bij Remind is dat ik laatst een berichtje kreeg van een leerling die ik ongeveer 3 jaar geleden training heb gegeven en dat ze tot op de dag van vandaag nog steun haalt uit wat ik toentertijd in de training heb verteld over mijn eigen ontwikkeling.

Hesther

Wat ik zo leuk vind aan Remind is dat ik hier met een jongere doelgroep kan werken en hen zo al inzichten/ervaringen kan laten opdoen waar ze hun hele leven iets aan hebben. Ik ben de kapitein van ons New-Amsterdam team. Daarnaast heb ik veel contact met de vakbegeleiders en heb ik de overkoepelende coördinatie van de ondersteuningsprogramma’s. Ook zijn er een aantal scholen waar ik mee samenwerk. Één van de mooie ervaringen die ik heb gehad bij Remind is de ervaring hoeveel verandering we teweeg kunnen brengen bij leerlingen door een week met hen aan de slag te gaan bij een lenteschool. Hoe iemand zijn zelfvertrouwen en mindset kan veranderen is zo mooi!

Julian

Tijdens mijn studie had ik best wat struggles met leren. Ik ben als trainer begonnen bij Remind en ontdekte hoe ik slimmer kon leren en dit naar anderen kon overdragen. Inmiddels maak ik onderdeel uit van het kantoorteam en houd ik mij bezig met sales. Hier had ik al ervaring mee voordat ik bij Remind ging werken, dus dat sloot mooi aan! Tijdens een werkdag verkoop ik programma’s, stel ik mailcampagnes op en onderhoud ik contact met scholen. Het mooie aan Remind vind ik dat iedereen kan doen waar hij/zij goed in is. Iedereen hoort bij het team, maar er zijn verschillende functies, waardoor iedereen zich bezighoudt met de werkzaamheden die het beste passen bij zijn/haar talenten.

Finn

Het leek mij heel erg vet om deel uit te maken van een jonge groep bevlogen mensen die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en anderen daar ook bij te helpen. Daarom ben ik bij Remind gaan werken. Ik ben kapitein van team Old-Amsterdam. Daarnaast ben ik accountmanager en haal ik  nieuwe opdrachten binnen. Mijn mooiste ervaring met Remind is het organiseren van de lentescholen in de meivakantie van 2019 en dan specifiek het vieren van succes met veel van de trainers en vakbegeleiders.

Romy

Ik wilde graag een baantje met impact naast mijn studie, iets waar ik iets kon betekenen voor anderen. Ik had nog niet voor ogen wat precies, maar toen ik een advertentie voorbij zag komen, heb ik de hele site van A tot Z doorgelezen en was ik verkocht door de mooie missie! Bij Remind ben ik werkzaam op het gebied van HR en coördinatie en geef ik trainingen. Er zijn teveel mooie ervaringen om op te noemen, maar iets wat mij veel heeft gebracht is het eerste jaar HR doen bij Remind. HR was toen nog niet echt een ding binnen Remind en ik kreeg super veel vrijheid en goede begeleiding van Laurens en André om HR wél een plek binnen Remind te kunnen geven.

David

Ik houd van leren, theorie toepassen in mijn eigen leven en reflecteren. Zelf bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en anderen daarmee helpen, maakt me heel erg blij! Tot voor kort ben ik verantwoordelijk geweest voor de seizoensscholen. Nu ben ik kapitein van het team in Groningen en houd ik mij bezig met accountmanagement en sales. Ik kijk altijd erg uit naar de wintersport van Remind: met alleen maar Remind trainers om je heen iets nieuws uitproberen is de ultieme growth mindset ervaring! Wat ik ook nooit zal vergeten is wanneer tijdens trainingen het geplante zaadje ontkiemt en leerlingen successen ervaren met experimenteren, eigenaarschap en motivatie.

Damiën

Toen ik de vacature van Remind zag, stond er dat ik bij Remind voornamelijk zelf zou gaan leren over slimmer en gemotiveerder leren. Ik vond dat heel interessant en ook heel handig voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik ben de kapitein van het Rotterdam-team en ik houd mij verder bezig met sales en werving & selectie. Daarnaast geef ik ook veel verschillende soorten trainingen. Een moment dat mij altijd bij zal blijven is dat ik een ongemotiveerde leerling, die onzeker was over zijn cijfers, kennis liet maken met onthoudtechnieken en visualiseren. Hij ging het oefenen en op een gegeven moment zei hij: “Holy shit! Dit werkt gewoon!”. De laatste twee dagen was hij echt een voorbeeldige leerling en deed hij veel meer zijn best om met de leertechnieken aan de gang te gaan.

Laurens

Tijdens mijn schoolcarrière heb ik mijzelf veranderd van een niet-functionerende middelbare scholier in een succesvolle student. Ik geloof dat iedereen dat kan en in zich heeft, daarom ben ik bij Remind gaan werken. Samen met André ben ik mede-eigenaar van Remind. Één van de vele mooie ervaringen die ik heb gehad sinds ik werkzaam ben bij Remind: “Op de laatste dag van een tweeweekse zomerschool, waarbij kids in de vakantie naar school gingen, waren er twee boefjes: een stille leerling en een extraverte leerling. Ze hadden super veel geleerd, gedeeld en bereikt. Nadat de extraverte leerling mij heel hartelijk bedankte, stapte de stille leerling naar voren en zonder iets te zeggen pakte hij mij op in een hele dikke knuffel, waarna hij me neerzette en dankjewel zei”.

André

Ik ben mede-eigenaar van Remind en ik vond school niet per sé een positieve ervaring. Tijdens mijn studie realiseerde ik me dat ik nooit echt was gevraagd wat ik leuk vond om te doen. Toen ik een training van Remind volgde, ontdekte ik dat er binnen de kaders van het onderwijssysteem vet veel mogelijkheden zijn om er zelf voor te zorgen dat je wel een positieve onderwijservaring hebt. Dat vond ik knettergaaf en dat wil ik graag van de daken schreeuwen!. De mooiste ervaring die ik tot nu toe heb gehad is het organiseren van het  NK Onthouden in 2017 en het schrijven van het ‘Slim jezelf zijn’ boek.

Whatsapp Remind Learning