Boek bestellen

Offerte aanvragen

Experiment 17: Go with your flow!

Ook jouw leven ziet er nu even heel anders uit dan normaal. Want niet alleen restaurants en sportclubs zijn dicht door het coronavirus, maar ook jouw school. Je hebt geen docent die over je schouder meekijkt en controleert of je al je sommen maakt. Wij zeggen: pak die kans! Je hebt nu de vrijheid om je leerwerk slimmer aan te pakken en leuker te maken. Zo word je beter in leren én voorkom je een achterstand. De komende tijd posten we elke dag een experiment om je hiermee te helpen. Doe je mee?

Experiment 17: Go with your flow!

?Nu we allemaal al een tijdje thuis zitten, heb je vast gemerkt dat thuis leren en werken voor iedereen anders is. Misschien geeft het je wat meer stress dat je nu alles zelf in moet plannen. Of ben jij iemand die het nu nog moeilijker vindt dan normaal om überhaupt in actie te komen? Hoe het ook zij, vandaag geven wij je tips over hoe je hier mee om kan gaan!

? Om je goed te concentreren heb je een balans tussen spanning en ontspanning nodig. Wanneer dit optimaal in balans is, wordt dit met een mooi woord ‘flow’ genoemd. Dit zorgt ervoor je dat je compleet kan focussen op datgene waar je mee bezig bent en de tijd sneller voorbij lijkt te gaan. Dit kan langs komen op verschillende moment. Zoals bij het leren van jouw favoriete nummer op de gitaar of piano? Of als je goed in de wedstrijd zit tijdens voetbal? Dat is dus flow! Om flow te bereiken is het allereerst belangrijk om te weten welke invloed het thuis leren en werken op jou heeft. Ervaar je te weinig spanning of juist te veel?

Hoe zorg je voor minder spanning?

Als je op dit moment wat meer spanning ervaart, zou het kunnen helpen om school en gezelligheid van elkaar te scheiden. Wanneer je de hele dag op dezelfde plek bezig bent met beiden, kan het moeilijk zijn om school los te laten. Probeer dus thuis een werkplek in te richten, waar je alleen bent als je moet studeren en spreek met je zelf een eindtijd af. Denk er wel aan dat je als je op je werkplek zit, je ook genoeg scherm vrije pauzes neemt om even echt te ontspannen. Tot slot helpt het om afleiding te zoeken, nu we allemaal iets meer tijd hebben is het een ideaal moment om eens een nieuwe hobby uit te proberen!

Hoe zorg je voor meer spanning?

Ervaar je te weinig spanning, dan zou het volgende kunnen helpen. Motiveer elkaar! Ga bijvoorbeeld alsnog samen met je vriend of vriendin leren via Skype of Zoom. Ook kan een duidelijk doel kan motiverend werken. Nu het zonnetje meer begint te schijnen, kan je daar mooi gebruik van maken. Ga in de ochtend vroeg aan de slag, zodat je in de middag eerder vrij bent en van de zon kan genieten. Tot slot, begin je dag zoals je normaal ook doet. Of maak voor jezelf een ochtendritueel. Sta op tijd op, kleed je aan, ontbijt alvast zo krijgt je lichaam het signaal om actief aan een nieuwe dag te beginnen!

Heb je nog vragen? DM/Mail/whatsapp ons! We helpen je graag op weg! En je wil zelfs meer begeleiding? Klik dan hier!

?‍♀️Geschreven door onze trainster Romy! 

Whatsapp Remind Learning