Boek bestellen

Offerte aanvragen

Experiment 15: He het is oke

Afgelopen zaterdagavond had ik een baalavond. Er was niet echt een duidelijke reden waarom. Het enige wat ik merkte was dat alles even heel stom was. Ik miste mijn vrienden, familie, sportlesjes en werd gek van al het corona nieuws. Het lukte mij niet om mijn gedachten te verzetten en afleiding te vinden. Yoga/Youtube/Netflix/Wandelen, niks hielp. Dus zat ik maar een beetje voor mij uit te staren. Boos te zijn op de wereld. Maar vooral boos op mijzelf. Waarom kon ik niet het positieve blijven zien? Deze tijd benutten om iets nieuws te leren? Of in ieder geval mezelf te vermaken?

De zondag daarna sprak ik een vriendin die zich herkende in mijn verhaal en op dat moment konden we er ook wel weer om lachen. Door het met haar er over te hebben, besefte ik dat het ook even zo mag zijn. We leven in een hele rare tijd, waarin we allemaal niet goed weten hoe het gaat lopen. Het abnormale is na drie weken thuis zitten nog niet normaal geworden. En dat hoeft ook niet.

Op ons werkboek staat in grote letters Slim Jezelf Zijn. Voor elke trainer bij Remind heeft deze zin net een andere betekenis. Ik zie het als drie losse woorden met elk een belangrijke betekenis.

Slim gaat over slimme manieren gebruiken om de doelen in je leven te behalen. Wat is bijvoorbeeld de slimste manier om je woordjes te leren? Of wil jij na een studeer of werkdag toch nog energie hebben? Hoe vul jij dan je dag in?

Jezelf gaat over wie ben jij. Wat vind jij bijvoorbeeld belangrijk, waar krijg jij energie van en wat vind je nou echt stom? Door jezelf beter te leren kennen, kun je keuzes maken die bij jou passen.

Zijn gaat over het bewust zijn van je omgeving, in het nu leven, en dat het allemaal zo mag zijn zoals het is. We voelen onszelf niet altijd te verbeteren. Soms is het goed om even stil te staan.

Dit laatste stukje was ik zaterdag even vergeten. Want in het ‘zijn’ zit ook dat ik mag balen zonder reden. Dat het zo kan zijn dat het een keer niet allemaal gaat zoals je wilt. En dat dat oke is.

Dit klinkt misschien wat zweverig, dus ik zal het wat duidelijker maken. In ons werkboek vind je in bijna elk hoofdstuk een ‘he het is oke’. Soms is het goed om even eraan herinnert te worden dat niet alles perfect hoeft te zijn. Dus bijvoorbeeld, ‘he het is oke dat iets niet in een keer lukt’.  Dit hoort ook bij het leven. Zelfs al ben je nog zo slim jezelf.

In een wereld vol mogelijkheden, kan het soms voelen alsof je altijd van alles moet. Alsof je je steeds moet blijven ontwikkelen. Maar dat hoeft niet altijd! Soms mag je even je rot voelen op de bank. Of een uur lang door je instagram scrollen. Want “hé het is oké, dat je je in deze gekke tijden, soms rot kan voelen zonder reden!”

“Want in het ‘zijn’ zit ook dat ik mag balen zonder reden.
Dat het zo kan zijn dat het een keer niet allemaal gaat zoals je wilt. En dat dat oke is”

Geschreven door onze trainster Hesther.

Whatsapp Remind Learning