Boek bestellen

Offerte aanvragen

Een bericht uit Indonesië

Trainer Judith zit een halfjaar in Indonesië. Gelukkig weet ze haar unieke ervaring in het buitenland goed te combineren met het trainerschap bij Remind. Ze gaf afgelopen week een training over motivatie aan een groep leerlingen.

Alle trainers bij Remind zijn student. Dat zorgt ervoor dat onze trainers dichtbij de belevingswereld van onze doelgroep staan. Daarnaast hebben ze dagelijks te maken met ‘leren’ in de context van studie of school, wat hen écht het beste voorbeeld van hun boodschap maakt. Naast hun avonturen bij Remind liggen er tijdens het studentenleven veel meer mooie uitdagingen die je aan kunt grijpen. Een studentenbestuur, een tussenjaar om werkervaringen op te doen, ondernemen, of natuurlijk naar het buitenland. Voor Remind in Nederland natuurlijk jammer, maar hoe fantastisch zou het zijn als je studeren in het buitenland kon combineren met het beter maken van het onderwijs? Trainer Judith voegde daad bij het woord en gaf training over motivatie aan leerlingen in Indonesië. Lees hieronder haar verhaal (inclusief prachtige foto’s!).

Bericht van Judith

Lieve allemaal!

Ik schrijf jullie op dit moment vanuit Jogjakarta, gelegen op het eiland Java in het tropische Indonesië, en ook wel bekend als dé stad van onderwijs hier. Dat het een stad van onderwijs is heb ik wel zeker van dichtbij mogen meemaken. De afgelopen zes weken heb ik namelijk lesgegeven op een enorme islamitische school. Ik gaf hier engels en science les aan grade 4, 5 & 6 (groep 6, 7 en 8). Dit deed ik via AIESEC, een wereldwijde non-profit organisatie die vrijwilligersprojecten voorziet om cultuurbarrières te verkleinen.

Voor de kids van de school (en voor mij) was dit natuurlijk wel een hele beleving! Zo stond er ineens een lange, blonde juf voor je neus die geen woord Indonesisch spreekt. De eerste week stond dan ook grotendeels in het teken van het beantwoorden van vragen zoals: hoe kan het dat jij wit bent, En waarom ben je zo lang, zijn alle mensen in Nederland zo lang, hoe ziet Nederland eruit? Wat vind je van Indonesië, heb je dit Indonesische eten al geproefd? , enzovoorts..

Echter kon ik als kersverse remindtrainer het niet laten om ook met remindthema’s aan de slag te gaan hier in het verre Indonesië. Ik merkte al snel dat de school sterk gericht is op prestatie, de lessen stonden in teken van toetsing, en kinderen werden continue uitgedaagd tot wiskunde/spelling competities, om de allerbeste te zijn. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat het zeker goed is om kinderen uit te dagen, ben ik er nog sterker van overtuigd dat het belang is om te weten wáár je iets voor doet, wat jouw motivatie en kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten. Om hier bewuster mee aan de slag te gaan hebben we de afgelopen week een droombord gemaakt. De kinderen kregen ruimte om na te denken over wat ze leuk vinden, wie hun inspireert en waar ze over dromen. Allerlei materialen werden uit de kast gehaald en resultaat mag er wezen!

En zo verschilt Indonesië ineens helemaal niet meer zoveel van Nederland. Ieder kind heeft toch grootse dromen!

Foto trainer Judith (1)

“Hoewel ik ervan overtuigd ben dat het zeker goed is om kinderen uit te dagen, ben ik er nog sterker van overtuigd dat het belang is om te weten wáár je iets voor doet, wat jouw motivatie en kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten.” – Trainer Judith

Meer weten over ons?

Ben je nieuwsgierig naar onze organisatie en onze trainers? Klik op een van de buttons hieronder om meer te weten te komen, of om direct contact op te nemen!

Whatsapp Remind Learning