Boek bestellen

Offerte aanvragen

DOOR DE OGEN VAN EEN REMIND TRAINER

Bij Remind delen we graag onze missie en visie op onderwijs. Maar wie zijn nou eigenlijk de trainers achter de organisatie? In ‘Door de ogen van…’ vertellen Reminders over hun ervaring met training geven en slim jezelf zijn!

Wie ben jij?

Ik ben David, 25 jaar, en trainer bij Remind. Ik heb humanistiek gestudeerd en ben me nu verder aan het ontwikkelen als trainer. In het dagelijks leven ben ik altijd te porren voor spelletjes (welke soorten? alles! kaartspelletjes, bordspelletjes, balspellen, you name it!) . Ook van lekker buiten zijn krijg ik energie. Daarom zal je mij vaak zien hardlopen, boksen, zwemmen en bootcampen of wat voor andere sport op mijn pad komt.

David-groot

Hoe ben je bij Remind gekomen?

Via een studiegenoot heb ik Remind ontdekt. Het geven van trainingen sprak mij gelijk aan. Toen ik ook nog eens ontdekte dat Remind gaat over hoe jij slim jezelf kan zijn, was ik verkocht.

Wat betekent ‘Slim Jezelf Zijn’ voor jou?

Slim jezelf zijn is voor mij je eigen drijfveren leren kennen. Wat geeft jou energie, waar wordt jij blij van en wat vind jij belangrijk? Vervolgens kun je bezig gaan met zorgen dat je meer bezig kan zijn met die dingen!

Dat is niet altijd makkelijk: je moet ook minder leuke dingen doen om bij jouw doel te komen. Om van die minder leuke dingen ook iets leuks en leerzaams te maken, is voor mij dan ook een groot onderdeel van slim jezelf zijn. Ook is slim jezelf zijn voor mij de realisatie dat je niet alleen op de wereld bent: samenwerken, zorgen voor anderen, en bewust leven horen daarbij.

Waarin heb je nou echt een growth mindset?

Ik ben er sterk van overtuigd dat ik overal beter in kan worden zolang ik er regelmatig mee bezig ben. Soms betrap ik mezelf er natuurlijk wel op dat ik denk ‘dit is niets voor mij’. Bijvoorbeeld toen ik laatst een lamp moest ophangen en aansluiten. Toen heb ik eerst even mijn vader gevraagd om het voor te doen, want straks kreeg ik nog een stroomschok! Daarna heb ik de volgende lamp zelf gedaan. Wat bleek? Het was helemaal niet zo moeilijk!
Als alles mogelijk was, hoe zou jouw ideale middelbare school er dan uit zien?
Een school waar leerlingen zelf projecten uit kiezen om zo skills en theorie te leren om toe te werken naar dat wat ze later willen.

Welke studietricks helpen jou nou echt om dingen gedaan te krijgen?

Snellezen heeft mij geholpen. Een andere trick is in de kantlijn van samenvattingen vragen voor mijzelf te verzinnen over de leerstof. Als ik het later ga herhalen, hoef ik alleen de vragen te beantwoorden. Lukt dat, dan weet ik dat ik het ken!

Welke dingen vind jij belangrijk in je leven?

Plezier maken, me blijven ontwikkelen en zorgen voor mezelf, anderen en de wereld.

Wat betekent eigenaarschap voor jou?

De mogelijkheid hebben om school op zo’n manier in te richten als voor jou fijn is. En eigenaarschap gaat niet alleen over school, maar over je hele leven. Je hebt zelf invloed op hoe je leeft. Eigenaarschap is daar de vrijheid en verantwoordelijkheid voor te nemen.

Wat wil je leerlingen meegeven tijdens een training?

Dat ze zelf invloed hebben op hun leerproces en leven. Ik ben blij als ze de ervaring hebben dat ze ergens beter in kunnen worden en daar actief mee aan de slag gaan.

remind-learning-workshop
Whatsapp Remind Learning