Boek bestellen

Offerte aanvragen

De uitdagingen van de komende tijd

Ons doel bij Remind is een bewuste en verbonden generatie te creëren. En hierbij hoort dat je je bewust bent van de gevolgen van je acties en je verantwoordelijkheid neemt. Juist nu is dat belangrijk.

Door het corona virus neemt de druk op de gezondheidszorg razendsnel toe en het belang van ‘social distancing’ wordt steeds duidelijker. Zie dit artikel om te zien wat voor effect dat heeft op het verloop van de besmettingen. Besmetting bij een epidemie heeft een exponentieel effect. Nu handelen kan veel effect hebben op de lange termijn en zo de uiteindelijke druk op de zorg verlagen en dus levens redden. Sinds deze week is er dan ook besloten om alle scholen dicht te houden tot 6 april. Om zo ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen besmet worden.

Vanuit deze kennis hebben wij bij Remind ook besloten om ons aan ‘social distancing’ te houden. Trainingen gaan niet door, onze wekelijkse trainersbijeenkomsten worden verzet en ons kantoorteam werkt zoveel mogelijk vanuit huis. Verder zijn we hard bezig om ervoor te zorgen dat we van deze hele situatie kunnen leren én mogelijkheden creëren om als organisatie onze hulp te bieden aan alle kids en scholen Nederland. Want ondanks dat de trainingen niet door gaan, willen we leerlingen toch blijven ondersteunen.

Extra inzet van Remind-trainers en vakbegeleiders

De komende drie weken (als het daarbij blijft) zullen voor veel leerlingen impact hebben op de rest van het jaar. Wij hebben inmiddels een poule van ruim 40 Remind-trainers die expert zijn op het gebied van het stimuleren van eigenaarschap bij leerlingen en 70 bevlogen vakbegeleiders die tot op het bot gemotiveerd zijn om leerlingen te helpen om beter te worden in hun vak. Daarnaast hebben we een deel van ons boek online staan via LessonUp, waardoor studievaardigheidslessen gewoon op afstand gegeven kunnen worden. Mochten we jullie hier op wat voor manier dan ook mee kunnen ondersteunen, laat het ons dan vooral weten. Zo kunnen we van de komende periode een waardevolle tijd maken en helpen om de rest van het schooljaar goed te laten verlopen.

Remind op je beeldscherm!

Aankomende periode zal veel zelfstandigheid van scholieren vragen. Wij willen dan ook zo veel mogelijk scholieren zo goed mogelijk helpen. Dit doen we door ondere andere dagelijks een dag- opening en afsluiting op onze instagram te posten. Hierin zitten veel tips en tricks verwerkt om er zo voor te zorgen dat aankomende periode een feestje wordt, waarin scholieren zo min mogelijk achterstand oplopen. Vind al deze tips ook terug in onze wekelijkse nieuwsbrief! Daarnaast supporten we het platform studentenhelpenscholieren.nl. Hierop kan je als leerling of student jezelf aanmelden om extra ondersteuning te krijgen of juist een steentje bij te dragen.

Uitdagingen voor Remind

Ook wij staan voor een uitdaging de komende weken. Zo staan de lentescholen gepland tijdens de meivakantie en is dit de tijd om de laatste vakbegeleiders aan te nemen en hen te trainen. Ons doel is om de  beste lentescholen van Nederland te organiseren, waarbij we de nadruk willen leggen op persoonlijke aandacht en het inzetten van kwalitatief hoogwaardige vak- en studiebegeleiders met een passie om anderen te helpen. Ons lenteschool team is hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we genoeg vakbegeleiders opgeleid hebben en dat de organisatorische doelen behaald worden. Daarnaast blijven wij gedurende deze periode nauw in contact met de scholen. Want veranderingen kunnen ook altijd nieuwe kansen en mogelijkheden bieden.

Daarnaast zijn we in februari gestart met de werving en selectie, om zo uiteindelijk 14 nieuwe trainers bij ons team te kunnen voegen. Normaal gesproken halen we veel aanmeldingen via collegepraatjes en flyeren op school. Want ons enthousiasme over onze missie bij Remind overbrengen werkt toch echt het beste in het echt. Nu kan dit helaas de komende weken niet meer. Ons werving en selectie team zal dan ook de uitdaging aan gaan om toch genoeg toppers te werven. Heb jij nog een goed idee hoe wij kunnen werven? Of wil jij trainer worden? Laat het ons vooral weten!

Voor nu wensen wij jullie vanuit Remind heel veel succes de komende weken. Wij geloven dat  we als bewuste en verbonden generatie ook deze uitdaging kunnen overwinnen. Pas goed op elkaar en blijf gezond!

Whatsapp Remind Learning