Boek bestellen

Offerte aanvragen

Aeres Hogeschool Dronten

CURSUS EFFECTIEF STUDEREN

Erg leuk programma en zeker aan te raden voor anderen!! Plus de trainers zijn gezellige mensen waar je fijn mee kunt praten!” – Student Aeres Hogeschool – juni 2022

Wat ik er goed aan vond was het enthousiasme van de trainers en dat het heel persoonlijk gemaakt werd, dat geeft een stukje vertrouwen” – Student Aeres Hogeschool – november 2022

Training in slimmer en gemotiveerder leren

De afgelopen schooljaren werd er veel gevraagd van studenten. Met het sluiten van de scholen, online onderwijs en allerlei maatregelen was ‘leren’ en gemotiveerd blijven niet altijd even makkelijk. Om studenten hiermee te helpen biedt Aeres Hogeschool Dronten in samenwerking met Remind Learning een cursus aan waarin jij leert hoe je effectiever en met meer motivatie je studieloopbaan kunt vervolgen. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op het onderwijs op de Hogeschool hebben we de training zo gepland dat je stap voor stap richting je tentamenweek werkt. We bieden twee trainingen aan, één training die iedereen kan volgen en één training speciaal voor studenten die geen reguliere lessen meer volgen (en in de 3rest groep zitten).

Data en tijden

Beide programma’s vinden plaats op maandagmiddag van 15.00 tot 18.00 op Aeres Hogeschool Dronten op de volgende data: 6-03, 13-03, 20-03 en 27-03. De aanmelddeadline is op 17 februari. Wil je verzekerd zijn van een plek? Meld je dan gelijk aan!

Aanmelden?

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor het programma? Dat kan via onderstaande button.

Inhoud

Tijdens de bijeenkomsten doorlopen we negen modules die te maken hebben met slimmer en gemotiveerder leren. De onderwerpen en leerdoelen zijn als volgt:

  • Hersenen: leren hoe je houding invloed heeft op jouw ontwikkeling
  • Onthouden: ontdekken dat je overal beter in kunt worden
  • Plannen: ervaren hoe je meer overzicht kunt creëren in alles dat je moet doen
  • Wilskracht: leren hoe jij het makkelijker kan maken voor jezelf om aan de slag te gaan
  • Concentreren: theorie over ‘concentratie’ toepassen zodat jij effectiever kunt leren
  • Slim teksten leren: ontdekken hoe je sneller en effectiever teksten kunt lezen en leren
  • Creativiteit: leren hoe je creativiteit kunt inzetten om meer mogelijk te maken
  • Motivatie: ervaren hoe nadenken over jouw motivatie je verder kan helpen
  • Samenwerken: leren hoe je jouw talenten en de talenten van anderen slim kunt inzetten

Bij het programma in kleine groepen kan er ook ruimte gecreëerd worden voor:

  • Omgaan met stress en prestatiedruk: theorie vanuit de psychologie over stress toepassen op toets- en prestatiemomenten

Veelgestelde vragen

Het kan natuurlijk dat je nog met vragen zit. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je onder elkaar gezet. Mocht je toch nog vragen hebben, kun je altijd even contact met ons opnemen.

Hoe kan ik me aanmelden voor het programma?

Je kunt je aanmelden via deze link. In dit korte aanmeldingsformulier kun je je naam, e-mail en klas achterlaten. Wij sturen je ruim voor het programma een bevestiging van deelname. Je gegevens verwijderen we na afloop van het programma en we gebruiken je e-mail natuurlijk niet voor andere doeleinden.

Waar vindt het programma plaats?

Het programma vindt plaats bij jou op school in Dronten. Het lokaal krijg je later medegedeeld.

Moet ik alle vier de bijeenkomsten aanwezig zijn?

Het programma is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als je je aanmeldt kies je ervoor om alle dagen aanwezig te zijn. Mocht je nou een afspraak hebben of op een dag echt niet kunnen of iets eerder weg moeten, dan kun je dit altijd even aangeven.

Voor welke studenten is het programma geschikt?

Het programma is geschikt voor alle studenten die beter willen worden in leren. Alle studenten die willen uit jaar 1 tot en met 4 inclusief de 3rest groep zijn van harte welkom!

Moet ik betalen voor het programma?

Nee! Het programma is voor jou als student geheel gratis. Natuurlijk krijgen onze begeleiders wel een vergoeding voor de hulp die ze jou bieden, maar dit gaat allemaal via school.

Wat als ik op één dag niet kan?

We vragen je om alle dagen aanwezig te zijn. Mocht je echt een dag niet kunnen, geef dit dan even aan in het aanmeldformulier.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Op deze pagina proberen we je alle informatie te geven die je nodig hebt. Heb je toch nog vragen? Mail dan even naar laurens@remindlearning.nl of bel ons via 020-2611835.

Whatsapp Remind Learning