Boek bestellen

Offerte aanvragen

Voor VO

Schoolkracht

De subsidie schoolkracht stelt scholen in staat om programma’s te organiseren die bijdragen aan de onderwijskwaliteit. Wij zetten onze kennis en ervaring graag in om met scholen te bouwen aan een schoolcultuur waarin eigenaarschap wordt gestimuleerd.

Subsidie Schoolkracht

Middels de subsidieregeling ‘schoolkracht’ wil het ministerie schoolleiders en leraren ondersteunen bij hun schoolontwikkeling. Zodat scholen lerende, professionele organisaties worden én blijven en zodat duurzame schoolontwikkeling in het funderend onderwijs wordt versterkt. Wij bouwen inmiddels twaalf jaar met scholen samen aan een onderwijscultuur waarin eigenaarschap bij leerlingen (én natuurlijk docenten en schoolleiding) gestimuleerd wordt. De subsidie schoolkracht biedt mogelijkheden om een compleet en duurzaam Remind-programma te financieren.

Verbeteren van de onderwijskwaliteit

Al ruim twaalf jaar helpen we scholen om een onderwijscultuur te creëren waarin eigenaarschap bij leerlingen (én natuurlijk docenten en schoolleiding) gestimuleerd wordt. De subsidie wordt verstrekt voor programma’s die bijdragen aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Daarnaast is er ook ruimte om programma’s rondom drie andere thema’s (verminderen kansenongelijkheid, digitalisering en omgaan met lerarentekort) te financieren.

Ons aanbod

Er zijn verschillende Remind programma’s die passen binnen de kaders van de subsidie: een compleet traject voor mentoren om Remind te implementeren binnen het mentoraat (in combinatie met ons boek, onze digitale lessenserie op platform LessonUp én het organiseren van een startdag voor leerlingen). Daarnaast past ons digitale product ook bij het thema digitalisering, biedt onze ‘train-the-trainer’ voor bovenbouwleerlingen een oplossing voor het lerarentekort én kan ons traject voor leerlingen steun bieden aan leerlingen die vanuit huis minder kansen hebben om zich te ontwikkelen binnen de schoolcontext.

Subsidieaanvraag

Meer informatie over de subsidie is te vinden via deze pagina. De subsidie is aan te vragen tot 15 januari 2021. Omdat we verschillende programma’s bieden die passen binnen de kaders van de subsidie hebben we projectplannen geschreven die bijdragen aan de genoemde thema’s. Neem contact met ons op voor meer informatie, onze projectplannen te ontvangen of om een afspraak te maken om te kijken hoe Remind kan aansluiten op de doelen en wensen van de school.

Wat is de meerwaarde van een Remindprogramma?

Met een programma van Remind bieden we een antwoord op verschillende uitdagingen die vandaag de dag tot de realiteit van veel scholen behoren. Met onze programma’s:

  • Bouwen we aan een schoolcultuur waarin leerlingen gestimuleerd worden om eigenaarschap te nemen over hun leerproces;
  • Helpen we mentoren om in het mentoraat een volledig programma voor leerlingen te verzorgen gebouwd op twaalf jaar kennis en ervaring op het gebied van eigenaarschap, leervaardigheid en motivatie;
  • Creëren we kansen voor leerlingen die vanuit huis minder gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen binnen de context van school;
  • Maken we slim gebruik van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van digitalisering;
  • Maken we het mogelijk om leerlingen in te zetten om andere leerlingen te helpen zodat docenten en mentoren minder belast worden;

Werken met Remind

Nieuwsgierig naar onze programma’s, onze projectplannen, of bent u gewoon opzoek naar meer informatie over Remind? Download dan ons informatiedocument of neem contact met ons op.

Whatsapp Remind Learning