Boek bestellen

Offerte aanvragen

Ons Aanbod

ONDERSTEUNING VOOR LEERLINGEN

Tijdens ons ondersteuningsprogramma combineren wij vakinhoudelijke begeleiding met leervaardigheden. Zodat leerlingen een vakinhoudelijke inhaalslag maken én beter zelfstandig leren leren

Achterstanden door corona

De coronacrisis heeft het ons allemaal niet makkelijk gemaakt. Veel leerlingen hebben achterstanden opgelopen bijvoorbeeld door gebrek aan begeleiding, concentreren of motivatie, een lastige thuissituatie, of het missen van een goede planning. Deze leerlingen willen we de mogelijkheid bieden om een inhaalslag te maken én de vaardigheden op te bouwen om het de volgende keer gemakkelijker zelf te kunnen.

Het programma

Tijdens de ondersteuningslessen werken de leerlingen op naschoolse middagen of in het weekend in kleine groepjes met hun vakinhoudelijk begeleider aan hun vak(ken). Daarnaast worden ze intensief ondersteund door een studiecoach. Deze geeft facultatieve masterclasses over onderwerpen als: onthouden, plannen, concentreren, slim teksten leren, wilskracht, creativiteit, motivatie, stress, faalangst en samenwerken. De leerlingen kunnen gelijk experimenteren met de onderwerpen op hun schoolwerk en krijgen regelmatig tips en hulp van hun coach. Zo ontstaat de ideale situatie om slimmer leren toe te passen en een gewoonte te maken.

Eigenaarschap nemen

Wij hebben zelf ervaren dat je van je schooltijd een feestje kunt maken. Zelfs als je in het weekend of na schooltijd naar school moet. We willen leerlingen bewust maken van het feit dat ze binnen de kaders van het onderwijs heel veel invloed hebben op hoe ze hun school beleven. Door het inzetten van enthousiaste studenten, het experimenteren met nieuwe manieren van leren en actieve pauzes ontdekken leerlingen dat ze zelf in staat zijn om leren een stuk leuker te maken.

Wat levert het op?

  • Leerlingen nemen meer eigenaarschap;
  • Leerlingen leren slimmer en gemotiveerder leren;
  • Er is intensieve begeleiding: 6 leerlingen per vakbegeleider;
  • Er is een gedreven studiecoach: 18 leerlingen per coach;
  • Leerlingen kunnen beter zelfstandig leren;
  • Leerlingen maken een inhaalslag met hun schoolwerk.

(Digitale) Afspraak maken

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend een (digitale) afspraak met ons maken. We lichten graag onze werkwijze toe om iedere school op een manier te helpen die het beste bij ze past.

Whatsapp Remind Learning