Boek bestellen

Offerte aanvragen

Ons Aanbod

REMIND IN DE MENTORLES

“Complimenten over de concrete inhoud, de aansprekende voorbeelden en het werken aan stuurbaar gedrag bij de leerling” – Pim D., Docent Bornego College

Eigenaarschap trainen in de mentorles

Mentor zijn is ontzettend uitdagend. De klassen zijn vaak groot, de lessen kort, er staan veel andere dingen op het programma en een klein deel van de leerlingen vraagt merendeel van de aandacht. Om het toch mogelijk te maken om alle leerlingen genoeg aandacht en persoonlijke begeleiding te geven hebben we een programma van kant-en-klare mentorlessen genaamd Slim jezelf zijn. In deze lessen leren leerlingen om eigenaarschap te nemen, ontdekken ze hoe leren voor hen het beste werkt en wat hen motiveert om hun doelen na te jagen. De lessen zijn onderverdeeld in negen modules, die elk weer bestaan uit een aantal lessen. De modules zijn als volgt:

Mentorlessen over ‘slim jezelf zijn’

Onze lessen bieden de mogelijkheid om zowel in de klas als op afstand met de les mee te doen via hun mobiele telefoon of laptop. Het platform stelt voorgeprogrammeerde vragen en alle theorie uit slim jezelf zijn wordt behandeld in de vorm van filmpjes, audio of op de slides zelf. Hierdoor wordt de mentor vrijgespeeld om uitsluitend bezig te zijn met wat er in de klas gebeurt. Zijn of haar rol kan dan helemaal gaan over de interactie in de klas. De lessen gaan over: hersenen, onthouden, plannen, concentreren, slim teksten leren, wilskracht, creativiteit, motivatie en samenwerken. Elke les volgt een vast stappenplan waarvan via aangetoond is dat het eigenaarschap bij leerlingen verhoogt. De lessen zijn geschikt voor een meerjarig mentoraatsprogramma.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Download dan ons informatiedocument, of neem contact met ons op om vrijblijvend een (digitale) afspraak te maken.

Whatsapp Remind Learning