Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

Startdag & Train-the-Trainer

Onze startdag is er om leerlingen een enthousiaste en motiverende start van het jaar te laten ervaren, zodat ze bewuster en met meer motivatie aan hun schooljaar kunnen beginnen.

Overstap van onder- naar bovenbouw

De overstap van de onderbouw naar de bovenbouw wordt vaak gezien als pijnpunt. Leerlingen die net uit de onderbouw komen krijgen vrijwel direct belangrijke PTA toetsen, zitten niet meer continu in een vaste samenstelling bij elkaar en het niveau waarop de verschillende vakken worden gevolgd gaat aanzienlijk omhoog. Middels onze startdagen helpen we leerlingen om eigenaarschap te nemen over deze overstap en plannen te maken over wat ze eigenlijk willen dit schooljaar.

Startdag: welkom in de bovenbouw!

Om de leerlingen een vliegende start te geven en hen bewust te maken van hun eigen invloed op het succes en plezier van het komende schooljaar organiseren we startdagen. Dit is een leuke en leerzame dag waarin je de mentorklas leert kennen, leert over leren en hoe je hier eigenaarschap over kunt nemen, en nadenkt over wat je wilt met dit schooljaar. De startdagen bevorderen de growth mindset, eigenaarschap en de sociale cohesie in de klas. Leerlingen en mentoren die na de startdag enthousiast zijn geworden kunnen eventueel doorleren om zelf trainer te worden op school.

remind-learning-Tooltip_1

Train-the-Trainer

Na de startdag hebben de mentoren en leerlingen kennis gemaakt met hoe zij slimmer en gemotiveerder kunnen leren door middel van experimenten. Om de duurzaamheid van het programma te waarborgen bieden we geïnteresseerde bovenbouwleerlingen het Train the Trainer programma (TtT) aan. Deze leerlingen ontwikkelen trainers- en coachingsvaardigheden om aan de hand van hun eigen ervaring en de kennis andere leerlingen te begeleiden met leeruitdagingen. Ze leren de juiste vragen te stellen, storytelling, contact maken, en hoe ze een veilige sfeer creëren zodat hun coachees de ruimte voelen om te praten over hun uitdagingen op school. Zo krijgen de coachees begeleiding op maat door een peer, en verdiepen de Junior Remind trainers hun kennis en ontwikkelen ze belangrijke vaardigheden om zich mee te onderscheiden in de toekomst.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Download dan ons informatiedocument, of neem contact met ons op om vrijblijvend een (digitale) afspraak te maken.

Whatsapp Remind Learning