Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

REMIND PROGRAMMA’S VOOR LEERLINGEN

Tijdens onze trainingsprogramma’s voor middelbare scholieren maken leerlingen kennis met verschillende leertechnieken, ontdekken waar ze gemotiveerd voor zijn en werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Slimmer en gemotiveerder leren

Tijdens onze reguliere programma’s werken we samen met leerlingen in een aantal trainingen aan allerlei onderwerpen rondom slimmer en gemotiveerder leren. Deze onderwerpen – die we ‘modules’ noemen – vormen de rode draad door al onze programma’s. In de afbeelding hieronder kun je zien welke modules er aan bod komen. Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers die zelf nog studeren zodat zij dicht bij de belevingswereld van de leerlingen staan. Dat maakt dat onze trainingen een ontspannen, veilige en open sfeer hebben, waarin er een goed gesprek kan worden gevoerd over leren en motivatie. Er ontstaan discussies over talent, creativiteit, gewoontes en nadenk-vragen over de toekomst waarin elke leerling zelf kan kiezen wat er bij hem of haar past.

Proces van leren

Iedere module is opgebouwd uit vier stappen die volgens ons verbonden zijn met het proces van leren: de check, het ervaren, het experiment en de terugblik. Dit houdt in dat we bij elk onderwerp wat we bespreken, eerst kijken naar hoe iets op dit moment gaat. Vervolgens gaan we allerlei nieuwe technieken voor dat onderwerp uitproberen. Aan het einde van een training kiest een leerling zelf waar hij of zij mee aan de slag wil, waar tijdens een volgende training op wordt gereflecteerd. Dit zorgt voor een afwisselende inhoud waarbij leerlingen veel verschillende dingen uitproberen, meer te weten komen over de kennis die er is over leren, samenwerken en nadenken.

Programma’s op maat

Onze modules zijn de rode draad door al onze programma’s. Toch ziet ieder programma er anders uit. We gaan altijd met de school in overleg zodat we een programmavoorstel kunnen doen dat past bij de wensen en doelen van de school. Om een idee te geven van de verschillende programma’s die we in het verleden hebben georganiseerd, hebben we hieronder een lijstje met programmavoorbeelden gemaakt. Klik op het programma om er meer over te lezen.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Download dan ons informatiedocument, of neem contact met ons op om vrijblijvend een (digitale) afspraak te maken.

Whatsapp Remind Learning